Waarom heb je een webshop nodig?

Youri Jourdain profiel afbeedling

Auteur: Youri Jourdain

Gepubliceerd: 16 december 2023 Laatst Bijgewerkt:

Waarom is een website of webshop nodig?

Misschien verwacht je een top 10 redenen waarom je een website of webshop nodig zou hebben. Het kan zijn dat je ook wellicht sceptisch bent ten aanzien van mijn argumenten. Tja, ik ben immers een webdeveloper die probeert je een webshop te verkopen (wat trouwens volledig begrijpelijk is dat je zo denkt).

Maar nee, geen top 5 of verkooppunten. Alleen een verhaal, om te laten zien waarom het hebben van een webshop niet alleen handig is, maar noodzakelijk.

Het verhaal

Een paar jaar geleden verhuisde ik van Emmeloord naar Almere. Ik miste nog wat spullen, waaronder een wasmachine. Met minder dan een kilobyte aan hersenmateriaal ging ik op mijn mobiel op zoek naar een wasserette in Almere. Toen ik dat deed, had ik een openbaring, een besef: als deze wasserette geen website had, zou ik niet eens hebben geweten dat het bestond.

De feiten

We leven in een zeer informatief tijdperk. De meesten van ons lopen rond met mini-computers in onze zakken en kunnen diensten, producten en gelijkgestemde individuen opzoeken.

Als je überhaupt wilt concurreren, moet je een online aanwezigheid hebben. En nee, alleen sociale media is niet voldoende. Het helpt enorm voor je bedrijf, maar als je serieus genomen wilt worden door potentiële klanten, dan is het hebben van een webshop essentieel.

Een webshop waar je meer controle hebt over hoe je jezelf presenteert en producten 24/7 kunt verkopen, heeft zeker een enorme toegevoegde waarde voor je bedrijf.

Als je wilt dat potentiële klanten überhaupt bewust zijn van het bestaan van jouw bedrijf, dan is het hebben van op zijn minst een one-page niet langer een luxe, maar een noodzaak.