Jouwwebvriend heeft een nieuwe, frisse look!

Youri Jourdain profiel afbeedling

Auteur: Youri Jourdain

Gepubliceerd: 16 december 2023

Een Frisse look!

Het is bijna 2024! En wat hebben we bijzondere tijden meegemaakt. De opkomst van kunstmatige intelligentie, wereldwijde evenementen die ons dwingen om opnieuw te evalueren hoe we met elkaar omgaan. Een ding is zeker: 2024 wordt bijzonder!

De evolutie

Met dat in gedachten was mijn eigen website sterk toe aan vernieuwing. Op zich was het vorige design van de website prima. Het was eenvoudig en had een heldere boodschap: wij bouwen websites, niets meer en niets minder.

Maar met de tijd zijn de wensen van mijn klanten gegroeid, en ook ik, als persoon en ondernemer, ben gegroeid. Ik ben gaan nadenken over de richting die ik met mijn onderneming wil inslaan en ben mezelf opnieuw gaan uitvinden.

Core business

Ten eerste is mijn kerndienst veranderd. Ik wil me meer gaan richten op e-commerce en kleine ondernemers helpen hun bedrijven naar het volgende niveau te tillen. Het starten van een webwinkel is een enorme uitdaging en vergt veel tijd en toewijding om een succes te worden. Ik merkte dat veel van mijn klanten behoefte hadden aan begeleiding en het vaak moeilijk vonden om het op te zetten, meestal door gebrek aan kennis van hoe een online winkel werkt. Het kost ook behoorlijk wat om een goede op maat gemaakte webshop te laten ontwikkelen, vooral voor een startende ondernemer.

Daarom kwam ik op het idee om een samenwerking aan te gaan, bijna een partnerschap. Wat ik dus doe, is mijn diensten gratis aanbieden, en voor elk verkocht product krijg ik een percentage.

De oude website

Nogmaals, de oude website was prima! En deed zijn werk uitstekend! Ik kreeg veel complimenten en liet een mooie eerste indruk achter. Het is nu trendy om heel flashy te zijn met ingewikkelde scroll-animaties. Op zich niets mis mee, maar veel mediabureaus gingen hierin te ver. Daarin onderscheidt Jouwwebvriend zich. Een bijkomend voordeel is dat de website enorm snel kon laden.

Dat gezegd hebbende, heb ik nieuwe doelen en plannen voor mijn onderneming. Daar reflecteerde mijn oude website niet meer op. Bovendien wilde ik blogs gaan schrijven, maar mijn oude website was gemaakt puur met PHP en had geen WordPress, omdat ik het toen nog niet nodig had.

De nieuwe website!

De vernieuwde website sluit veel beter aan bij wat ik allemaal van plan ben te doen in 2024. Ik wil meer gaan bloggen en misschien zelfs gaan vloggen. Ik heb al een YouTube-kanaal aangemaakt; op dit moment heb ik een documentaire over breakdansen, maar in 2024 heb ik natuurlijk meer plannen. Onder andere wil ik meer laten zien van mijn ontwikkelingen en tips en tricks delen voor nieuwe ondernemers.

Met de oude website, als ik wilde bloggen, moest ik elke pagina ontwikkelen, wat leuk kan zijn, maar met mijn beperkte tijd begon het onzinnig te worden. Met WordPress hoef ik alleen in te loggen en teksten te schrijven. Ten tweede ontwikkelde ik op maat gemaakte WordPress-sites voor mijn klanten. Het leek me ook logisch dat ik als voorbeeld fungeer om te laten zien hoe je een mooie op maat gemaakte WordPress-site kunt gebruiken om de branding van je bedrijf te verbeteren. Bovendien zijn WordPress-sites over het algemeen ook veel beter vindbaar op Google.

Conclusie

Ik ben super enthousiast over mijn nieuwe website en mijn nieuwe kerndienst! 2024 biedt veel mooie kansen. Nu, met mijn nieuwe focus en nieuwe aanpak, zal dit zeker veel uitdagingen met zich meebrengen waar ik helemaal klaar voor ben!